After Photos


Project Description

Having previously relied on the Robert Legere Design Team to transform two beach condos, as well as the offices for the husband’s advertising agency, homeowners in Montville, NJ, invited the Design Team into their primary residence for a redesign that would begin with the 15-year-old builder’s kitchen and grow to encompass the dining and living areas, entry foyer and powder room.

The kitchen was completely transformed — a long, rectangular island replaced an angular one and opened up the space; crisp white subway tiles provided a timeless backsplash; and the vastly increased cabinet space was paired with a clean, grey and white color scheme that flows into the adjacent dining room.

It was the view from the kitchen into the dining room that triggered the advancement of this redesign but the homeowners were keen to anchor new design ideas with some existing traditional pieces. The Design Team created balance throughout by offsetting darker, heavier pieces with soft metallic and mirrored finishes, natural motifs and textures, and a complementary palette that flows from space to space.

In the dining room, a formal, traditional table is married with the more modern look of silver upholstery; peaceful wall art picks up on the color scheme, as well as the subtle tree theme, of the space; and a contemporary chandelier is softened with the aged look of mercury glass.

In the living room, dark colors and heavy textiles were replaced with tranquil blue walls and a shimmering silver area rug. The more traditional form of the wingback chairs is made modern with an oversized pattern that is then complemented by the repetitive circles of the side table.

This is a home where traditional sensibilities transition seamlessly to modern touches time and again. The completed redesign transformed the home from dark and traditional to light and tranquil and morphed unused spaces into favorite locations.

Before Photos